Mobilklímát vagy split klímát válasszak?

Chili Klíma Kft. > Klíma > Mobilklímát vagy split klímát válasszak?

Kérdezz meg bárkit akinek van, vagy inkább csak volt mobil klímája. Én leírom a hátrányait előnyeit, de higgy annak aki már tapasztalat ebben a témakörben.

Kezdjük az előnyeivel, hiszen kétségtelen hogy van:

  1. nem kell szerelni (még egy split rendszerűt is csak össze kell csavarozni) …aztán itt eltelt fél óra gondolkozás (a szerkesztő)
  2. ha magadra irányítod a levegőt akkor azért hűvös levegőt fúj rád.

Ennél biztos több van, Facebook oldalunkon írjátok le a tapasztalataitokat.

Nézzük a hátrányokat:

  1. Ezek a készülékek nagyon hangosak üzem közben.
  2. Problémás a meleg levegőt kivezetni a helyiségből, például egy vastag csövön keresztül, az ablakon kivezetni. Nyitott ablak hatására a forgalom zaja is beszűrődik a lakásba.
  3. Az teljesítmény jóval elmarad az ígérttől, ennek oka, hogy a kondenzátor és az elpárologtató egy légtérben van, és hőt vesznek fel egymástól, így csökken a hatásfok.
  4. Huzathatás, a ventilátort nagy fordulatra kell kapcsolni, hogy a hideg levegőt “feldobja”. A hideg levegő lefelé száll, erre ezért van szükség. A split klímák beltéri egységében sokkal nagyobb ventilátor található, így azok alacsonyabb fordulaton/zajszinten sokkal több levegőt tudnak mozgatni.
  5. Megkülönböztetünk léghűtőt és mobilklímát! A léghűtő csak a behelyezett jégről vagy hideg vízről fújja le a levegőt. Hatékonysága közelít a nullához.

Kicsit több beruházás, de szereltess fel szakemberrel split klímát, mert ez minimum egy 10 éves beruházás. A szerelés és a készülék ára növeli az ingatlan értékét, eladhatóságát, kiadhatóságát.

Szeretnél klímát 10 év garanciával? Bejegyzéseink közt hamarosan ezt is megtalálod.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X
%d blogger ezt szereti: