Fűtsünk kevesebb pénzből, vegyünk hőt a légből!

Chili Klíma Kft. > Hőszivattyú > Fűtsünk kevesebb pénzből, vegyünk hőt a légből!

A Daikin Altherma levegő-víz-hőszivattyú új megoldást jelent a lakóépületek fűtésében. A rendszer a külső levegőből nyert hőt használja a belső helyiségeket fűtő vízrendszer valamint a használati melegvíz felfűtésére. Ennek köszönhetően a hőszivattyú kitűnő választás, ha gazdaságos fűtési rendszert keresünk otthonunk fűtésére és hűtésére. Ez ökológiai szempontból is jó rendszer, mivel kicsi a széndioxid kibocsájtása. A széndioxid kibocsájtás jelentős hányadáért a lakóházak fűtése a felelős, ezért az EU (Európai Unió) nagyon szigorította az épületek hatékonyságára vonatkozó szabályokat. Eddig a kondenzációs kazánok örvendtek a legnépszerűbb fűtési megoldásnak, ám nagy hátránya, hogy energia forrásként fosszilis fűtőanyagot használnak, ráadásul hatékonyságuk további növelése korlátozott. A nagyobb hatékonyságú hőszivattyúk egyre nagyobb teret nyernek a lakóházak fűtésében.

Esetünkben az Altherma hatékonysága nagyon magas. Közvetlenül nem használ fosszilis tüzelőanyagot, ára kedvező és teljes körű kényelmet biztosít. A Daikin 50 éves tapasztalatának és a klíma gyártásnak sokrétű ismeretének eredménye az Altherma. A rendszer egy kültéri és egy beltéri egységből  áll, amihez használati meleg víz kapcsolható. Bármilyen hőleadóval összeköthető pl. padlófűtéssel, alacsony hőmérsékletű radiátorokkal vagy Fan Coil egységekkel.

Működése:
A kültéri egység a szabad levegőből nyeri az energiát és egy kompresszor segítségével magasabb hőmérsékletre emeli az így kapott hőt, amely már jól használható a lakások fűtésére. A beltéri egység tovább adja az így kapott hőt a hőcserélőben keringő víznek. A reverzibilis hidraulikus modul képes megváltoztatni a hőcsere irányát, így a rendszer igény szerint hűtésre is alkalmas. Az égéstermékekkel működő kazánokkal ellentétben itt nincs szükség az égéstermék elvezetésére (kéményre) így ennek a magas költsége is megspórolható. Ha a rendszert használati melegvíz tároló egységhez kapcsoljuk ugyanezt a szabad hőt a HMV (használati meleg víz) felfűtésére is használhatjuk. Hűtés üzemmódban az egység képes 5-18 fokos vizet is képes előállítani és Fan Coil-okon keresztül hűteni a teret. De lehetőség van mérsékelt hűtés rendszer esetén 18-22 fokos vizet is készíteni falhűtés és/vagy mennyezet hűtés vízcsövei számára.

Összefoglalva tehát a rendszer alkalmas:
– lakótér fűtésére
– használati meleg víz készítésre (opcionális)
– lakótér hűtésére

Ez a megoldás kert nélküli lakásokban is megoldást jelent, hiszen nincs nagy helyigénye és rugalmasan alkalmazható.

A Dakin Altherma sokkal hatékonyabb a kondenzációs kazánoknál, és sok más hőszivattyús rendszereknél is. A magasabb hatékonyság természetesen kisebb energia fogyasztás jelent, és ez kevesebb üzemeltetési költséget jelent. Nagy fokú hatékonyság és teljes kényelem. Ennek a kulcsa az inverteres kompresszor, aminek a fordulatszáma mindig úgy változik, hogy a hőszivattyú mindig a legnagyobb hatásfokkal dolgozzon. Az időjárásfüggő üzemeltetés lehetővé teszi, hogy a külső hőmérséklet függvényében automatikusan változzon a kilépő víz hőmérséklete, így a hőszivattyú magasabb hatékonysággal tud dolgozni. A rendszer vezérlése egy digitális modulon keresztül történik, de rendszer képes befogadni egy vagy több termosztátot és hőmérséklet érzékelőt is. A felhasználó testre szabhatja a működést, emellett idő alapú programokat is beállíthat. Éjszaka vagy a nyaralás során csökkentheti a hőmérsékletet, időkeretet szabhat meg a használati meleg víz készítéshez vagy éjszakai üzemmódra válthat ami lényegesebb kisebb zajszinttel jár.

Ha cikkünk felkeltette érdeklődésed keress fel minket elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésedre!

27
feb
2018

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

X
%d blogger ezt szereti: